Bron :: PiraPora from Getty Images
Kip in mosterdsaus
Eenvoudig en smakelijk recept voor kip in mosterdsaus. Dit gerecht is geweldig voor elke gelegenheid.
Ingrediënten
Kippenvlees
- 4 stukjes kipfilet
- 2 lepels plantaardige olie
Mosterdsaus
- 100 ml kookroom
- 3 lepels Mosterd
- 1 stuk De Ui
- 2 kruidnagel knoflook
- 1 lepel gemalen zwarte peper
- 1 lepel Zout
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de kipfilets in plantaardige olie aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Verplaats vervolgens de kip naar een braadpan.
Bak in de pan waarin je de kip hebt gebakken, de fijngehakte ui en knoflook teentjes tot de ui licht goudkleurig is.
Voeg de kookroom, mosterd, zout en gemalen zwarte peper toe aan de pan. Laat de saus ongeveer 5 minuten sudderen op middelhoog vuur tot hij een beetje indikt.
Giet de saus over de kipfilets in de braadslede. Plaats de braadslede in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 15 - 20 minuten.
Serveer de kip heet, overgoten met mosterdsaus. Als bijgerecht kunt u rijst of aardappelen gebruiken.