Bron :: carlosrojas20 from Getty Images
Kip met groenten in mosterdsaus
Kip in mosterdsaus is een van mijn favoriete gerechten. De mosterd geeft de kipfilet een uitgesproken en pittige smaak die perfect contrasteert met de milde uien en slagroom. Dit gerecht is perfect voor zondagen of speciale gelegenheden.
Ingrediënten
- 4 stuk kipfilet
- 3 el olijfolie
- Zout, zwarte peper
- 1 stuk De Ui
- 3 kruidnagel Knoflook
- 4 el Mosterd
- 200 ml Slagroom
Laatste folders
Procedure
Was de kipfilets goed, dep ze droog en snijd ze in plakjes. Zout en peper ze aan beide kanten.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin.
Snijd ondertussen de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Als de kipfilets bruin zijn, zet je ze apart en fruit je de ui en knoflook in een pan.
Voeg dan de mosterd en slagroom toe en meng goed. Het is beter om meer mosterd toe te voegen omdat dit de saus een sterkere smaak geeft.
Doe tot slot de kipfilets terug in de saus en laat alles samen ongeveer 10 minuten sudderen. Je kunt een beetje water toevoegen als dat nodig is.
Kip in mosterdsaus kan worden geserveerd met gesmoorde of geroosterde groenten.