ADVERTENTIE

Kip met kool

Recept voor heerlijke gebraden kippenpoten geserveerd met gestoofde koolsla.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Kip dijen

  • 4 Stukken Kippen dijen Toegevoegd aan
  • 2 lepels olie Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan

Bloemkool

  • 1 stuk Bloemkool Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zout Toegevoegd aan
  • 1 en Gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 1 Lepel olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Spoel de kippenbouten af, droog ze en kruid ze aan alle kanten. Leg ze vervolgens in een braadslede en besprenkel ze met olie. Bak in een voorverwarmde oven op 200°C voor ongeveer 60 minuten, tot de bouten mooi goudbruin zijn en het vlees zacht is.

2. Stap

Terwijl de kippenpoten bakken, bereid je de kool voor. Spoel de kool af, verwijder de buitenste bladeren en snijd deze in dunne reepjes.

3. Stap

Giet olijfolie in de pan, voeg gehakte kool, zout en peper toe. Laat de kool op een laag vuur 20-30 minuten sudderen tot ze zacht is, of totdat ze naar wens gaar is.

4. Stap

Serveer de kippenpoten samen met kool. Eet smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten