ADVERTENTIE
Kip met kool
Recept voor heerlijke gebraden kippenpoten geserveerd met gestoofde koolsla.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Kip dijen
- 4 Stukken Kippen dijen
- 2 lepels olie
- 1 theelepel Zout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
Bloemkool
- 1 stuk Bloemkool
- 1 theelepel Zout
- 1 en Gemalen zwarte peper
- 1 Lepel olijfolie
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
90 min.
1. Stap
Spoel de kippenbouten af, droog ze en kruid ze aan alle kanten. Leg ze vervolgens in een braadslede en besprenkel ze met olie. Bak in een voorverwarmde oven op 200°C voor ongeveer 60 minuten, tot de bouten mooi goudbruin zijn en het vlees zacht is.
2. Stap
Terwijl de kippenpoten bakken, bereid je de kool voor. Spoel de kool af, verwijder de buitenste bladeren en snijd deze in dunne reepjes.
3. Stap
Giet olijfolie in de pan, voeg gehakte kool, zout en peper toe. Laat de kool op een laag vuur 20-30 minuten sudderen tot ze zacht is, of totdat ze naar wens gaar is.
4. Stap
Serveer de kippenpoten samen met kool. Eet smakelijk!