ADVERTENTIE
Bron :: Rogerio_Andrade from Getty Images
Kip met vulling
Dit recept voor gebraden kip met vulling is al generaties lang favoriet in de keuken van onze oma en we maken het nog steeds graag klaar voor familiebijeenkomsten of reünies. Zowel de vulling als de kip zijn mals, sappig en vol van smaak.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Kip:
- 1 kip
- Zout, peper
- 1 Lepel Pepers
- 2 Anjers Knoflook
Vulling:
- 1 stokbrood
- 2 Anjers Knoflook
- Een handvol takjes peterselie
- 100 g boter
- 50 ml Smetana
- Zout, peper
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
150 min.
1. Stap
Was en droog de kip en kruid met zout, peper, paprikapoeder en knoflook.
2. Stap
Snijd het stokbrood in kleine blokjes en meng met geraspte knoflook, peterselie, boter en room. Breng op smaak met zout en peper.
3. Stap
Vul de kip met dit mengsel.
4. Stap
Leg de kip in een ovenschaal, besprenkel met water en bak ongeveer 2 uur op 180 graden. Bestrooi de kip tijdens het bakken meerdere keren met het vet.
5. Stap
Serveer met je favoriete bijgerecht, zoals geroosterde groenten of geroosterde aardappelen.