ADVERTENTIE

Bron :: valentynsemenov from Canva

Kippenbouillon

Een traditionele langzaam gegaarde kippenbouillon die perfect is voor de zondagse lunch.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 stuk Hele kip Toegevoegd aan
  • 3 stuk Wortelen Toegevoegd aan
  • 2 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 2 Anjers Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stuk Selderijstengels Toegevoegd aan
  • 1 stuk Peterselie Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 212 l Wateren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Was de kip grondig en doe hem in een grote pan. Giet er water in en breng het onder voortdurend roeren aan de kook.

2. Stap

Voeg gesneden wortelen, gesnipperde ui, teentjes knoflook, selderij en peterselie toe. Meng alles goed en voeg zout, peper, laurier en piment toe. Onthoud dat het laurierblad en de piment een intens aroma en smaak aan de bouillon geven, dus overdrijf het niet.

3. Stap

Dek de pan af en laat ongeveer 3 uur langzaam koken op laag vuur. Dit is een van mijn geheimen voor een perfect gebalanceerde smaak - als de bouillon langzaam wordt gekookt, komen alle smaken en aroma's van de kip en groenten vrij.

4. Stap

Zeef de bouillon na drie uur. Je kunt het alleen serveren of met noedels of groenten.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Kippenbouillon

Een traditionele langzaam gegaarde kippenbouillon die perfect is voor de zondagse lunch.

180
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Was de kip grondig en doe hem in een grote pan. Giet er water in en breng het onder voortdurend roeren aan de kook.

2. Stap

Voeg gesneden wortelen, gesnipperde ui, teentjes knoflook, selderij en peterselie toe. Meng alles goed en voeg zout, peper, laurier en piment toe. Onthoud dat het laurierblad en de piment een intens aroma en smaak aan de bouillon geven, dus overdrijf het niet.

3. Stap

Dek de pan af en laat ongeveer 3 uur langzaam koken op laag vuur. Dit is een van mijn geheimen voor een perfect gebalanceerde smaak - als de bouillon langzaam wordt gekookt, komen alle smaken en aroma's van de kip en groenten vrij.

4. Stap

Zeef de bouillon na drie uur. Je kunt het alleen serveren of met noedels of groenten.

Ingrediënten
1 stuk
Hele kip
3 stuk
Wortelen
2 stuk
De Ui
2 Anjers
Knoflook
1 stuk
Selderijstengels
1 stuk
Peterselie
Zout en peper naar smaak
212 l
Wateren