Bron :: Mykola Lunov from Canva
Kippenpoten met sinaasappels
Lekkere en sappige kippenpoten, gemarineerd in sinaasappelsap en goudbruin gebakken. Het perfecte recept voor een gezinslunch of diner.
Ingrediënten
- 4 Stukken kippenpoten
- 3 Stukken Sinaasappels
- 2 Lepels olijfolie
- 1 Lepel Zout
- 1 Lepel Peper
- 2 Lepels Honing
- 2 Anjers knoflook
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de kippenpoten, droog ze af en breng ze aan beide zijden op smaak met zout en peper. Spoel de sinaasappels af en snijd ze in dunne plakjes.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kippenbouten aan alle kanten goed aan zodat er een mooi korstje ontstaat. Voeg tijdens het bakken teentjes knoflook toe aan de pan.
Plaats de geroosterde kippenpoten in een braadpan, voeg sinaasappelschijfjes toe en besprenkel alles met honing en sinaasappelsap.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak ongeveer een uur, tot de dijen mooi goudkleurig en sappig zijn.
Serveer de bereide kippenpoten met aardappelpuree of rijst en bestrooi met vers gehakte peterselie.