Bron :: ninafirsova from Canva
Kippensoep
Kippensoep is een vast onderdeel van de zondagse lunch bij ons thuis. Het is een traditioneel Tsjechisch recept dat ik van mijn oma heb geleerd.
Ingrediënten
- 1 Volledig kip
- 3 stukjes Wortelen
- 2 stukjes Peterselie
- 1 stukjes selderij
- 1 stukjes De Ui
- 3 Anjers Knoflook
- 1 Lepel Hele peperkorrels
- 2 stukjes Laurierbladeren
- zout
- 100 g Noedels
Laatste folders
Procedure
Was de kip en doe deze in een grote pan. Bedek met water zodat de kip onder water staat. Breng aan de kook en laat op laag vuur sudderen tot het vlees van de botten loskomt. Dit is een noodzakelijke stap om ervoor te zorgen dat de soep de volle smaak van de kip krijgt.
Maak de wortels, peterselie, selderij en ui schoon en snijd ze in blokjes. Pel de knoflook. Als de kip gaar is, haal je hem uit de pan en voeg je de voorbereide groenten, de hele knoflook, peper en laurierblaadjes toe aan de bouillon. Laat ongeveer 1 uur op laag vuur koken.
Laat ondertussen de kip afkoelen en ontdoe hem dan van vel en botten. Snijd het vlees in kleine stukjes. Gooi de botten en het vel weg.
Nadat de groenten gekookt zijn, voeg je de kip en noedels toe aan de pan. Breng de soep op smaak met zout en laat nog 15 minuten koken tot de noedels zacht zijn.
En aan het eind serveer je gewoon de soep. Deze soep is perfect als op zichzelf staand gerecht of als voorgerecht voor het hoofdgerecht.