ADVERTENTIE

Bron :: New Africa via Adobe Stock

Klassieke kippensoep in de winter

Ik heb dit recept ontelbare keren gemaakt, vooral op koude winterdagen wanneer je je warm en knus wilt voelen. Het is altijd een genot om de kip langzaam te koken voor een heerlijke en gezonde bouillon. De verse peterselie en knapperige worteltjes maken het helemaal af en maken van deze soep een echte klassieker.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 Volledig Kip soep Toegevoegd aan
  • 3 gereinigd aaseter Toegevoegd aan
  • 1 Bleekselderij Toegevoegd aan
  • 2 Uien Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Confederatie Peterselie Toegevoegd aan
  • 2 Bladeren Laurel Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Om het kippensoeprecept te koken, spoel je de kip grondig af onder koud water. Ik raad aan om ook de binnenkant van de kip schoon te maken en alle losse delen te verwijderen.

2. Stap

Doe de schoongemaakte kip in een grote pan en voeg genoeg water toe om de kip volledig te bedekken.

3. Stap

Breng de kip aan de kook en laat ongeveer 1,5 uur op een middelhoog vuur sudderen, af en toe roeren. Het is een goed idee om het schuim dat zich vormt af en toe af te schuimen om een heldere bouillon te krijgen.

4. Stap

Terwijl de kip kookt, schil je de wortels en selderij en snijd je ze in hapklare stukken, hak je de uien en knoflook grof.

ADVERTENTIE
5. Stap

Haal de gekookte kip uit de pan en laat iets afkoelen. Voeg ondertussen de gehakte groenten, peterselie en laurierblaadjes toe aan de pan.

6. Stap

Been de kip uit, snijd het vlees in kleine stukjes en doe terug in de pan. Laat nog een uur sudderen. Het is een goed idee om de soep af en toe te roeren en op smaak te brengen met zout en peper.

7. Stap

Na het koken raad ik aan om de klassieke kippensoep een beetje af te laten koelen voordat je hem serveert, want hij kan erg heet zijn.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Klassieke kippensoep in de winter

Ik heb dit recept ontelbare keren gemaakt, vooral op koude winterdagen wanneer je je warm en knus wilt voelen. Het is altijd een genot om de kip langzaam te koken voor een heerlijke en gezonde bouillon. De verse peterselie en knapperige worteltjes maken het helemaal af en maken van deze soep een echte klassieker.

120
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Om het kippensoeprecept te koken, spoel je de kip grondig af onder koud water. Ik raad aan om ook de binnenkant van de kip schoon te maken en alle losse delen te verwijderen.

2. Stap

Doe de schoongemaakte kip in een grote pan en voeg genoeg water toe om de kip volledig te bedekken.

3. Stap

Breng de kip aan de kook en laat ongeveer 1,5 uur op een middelhoog vuur sudderen, af en toe roeren. Het is een goed idee om het schuim dat zich vormt af en toe af te schuimen om een heldere bouillon te krijgen.

4. Stap

Terwijl de kip kookt, schil je de wortels en selderij en snijd je ze in hapklare stukken, hak je de uien en knoflook grof.

5. Stap

Haal de gekookte kip uit de pan en laat iets afkoelen. Voeg ondertussen de gehakte groenten, peterselie en laurierblaadjes toe aan de pan.

6. Stap

Been de kip uit, snijd het vlees in kleine stukjes en doe terug in de pan. Laat nog een uur sudderen. Het is een goed idee om de soep af en toe te roeren en op smaak te brengen met zout en peper.

7. Stap

Na het koken raad ik aan om de klassieke kippensoep een beetje af te laten koelen voordat je hem serveert, want hij kan erg heet zijn.

Ingrediënten
1 Volledig
Kip soep
3 gereinigd
aaseter
1
Bleekselderij
2
Uien
2
teentjes knoflook
1 Confederatie
Peterselie
2 Bladeren
Laurel
Zout en peper naar smaak