Bron :: New Africa via Adobe Stock
Klassieke kippensoep in de winter
Ik heb dit recept ontelbare keren gemaakt, vooral op koude winterdagen wanneer je je warm en knus wilt voelen. Het is altijd een genot om de kip langzaam te koken voor een heerlijke en gezonde bouillon. De verse peterselie en knapperige worteltjes maken het helemaal af en maken van deze soep een echte klassieker.
Ingrediënten
- 1 Volledig Kip soep
- 3 gereinigd aaseter
- 1 Bleekselderij
- 2 Uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 Confederatie Peterselie
- 2 Bladeren Laurel
- Zout en peper naar smaak
Laatste folders
Procedure
Om het kippensoeprecept te koken, spoel je de kip grondig af onder koud water. Ik raad aan om ook de binnenkant van de kip schoon te maken en alle losse delen te verwijderen.
Doe de schoongemaakte kip in een grote pan en voeg genoeg water toe om de kip volledig te bedekken.
Breng de kip aan de kook en laat ongeveer 1,5 uur op een middelhoog vuur sudderen, af en toe roeren. Het is een goed idee om het schuim dat zich vormt af en toe af te schuimen om een heldere bouillon te krijgen.
Terwijl de kip kookt, schil je de wortels en selderij en snijd je ze in hapklare stukken, hak je de uien en knoflook grof.
Haal de gekookte kip uit de pan en laat iets afkoelen. Voeg ondertussen de gehakte groenten, peterselie en laurierblaadjes toe aan de pan.
Been de kip uit, snijd het vlees in kleine stukjes en doe terug in de pan. Laat nog een uur sudderen. Het is een goed idee om de soep af en toe te roeren en op smaak te brengen met zout en peper.
Na het koken raad ik aan om de klassieke kippensoep een beetje af te laten koelen voordat je hem serveert, want hij kan erg heet zijn.