ADVERTENTIE

Bron :: from_my_point_of_view for Getty Images

Klassieke rundvlees roulades

De rundsrouladen zijn een populaire klassieker uit de Duitse keuken. Dit recept tilt deze klassieker naar een nieuw niveau. Je gaat het geweldig vinden!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6

Runderlappen

  • 6 Stukken Runderlappen Toegevoegd aan
  • 3 lepel Mosterd Toegevoegd aan
  • 2 TL zout Toegevoegd aan
  • 2 TL Peper Toegevoegd aan
  • 6 Schijven spek Toegevoegd aan
  • 3 gemiddelde grootte Uien Toegevoegd aan
  • 15 Stukken Augurken Toegevoegd aan

Saus

  • 750 ml runderbouillon Toegevoegd aan
  • 2 lepel tomatenpuree Toegevoegd aan
  • 2 TL Paprika Toegevoegd aan
  • 125 ml rode wijn Toegevoegd aan
  • 125 ml Room Toegevoegd aan
  • 2 lepel Bloem Toegevoegd aan
  • 50 g boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Bereid de rundvleesrollen voor. Was ze en dep ze droog. Besmeer elke rol met mosterd en breng op smaak met zout en peper.

2. Stap

Beleg elke roulade met een plakje spek. Snijd de uien in dunne ringen en de augurken in reepjes. Verdeel de uienringen en augurkreepjes over de roulades.

3. Stap

Rol de rollades op en zet ze vast met keukendraad of rollade naalden.

4. Stap

Bak de rollades aan alle kanten in een pot met hete olie. Haal ze uit de pot en zet ze opzij.

ADVERTENTIE
5. Stap

Braad in dezelfde pot de resterende uien aan. Voeg tomatenpuree en paprika toe en blus alles met rode wijn en runderbouillon.

6. Stap

Leg de runderlappen terug in de pot en laat alles ongeveer 1,5 uur sudderen.

7. Stap

Haal de roulades uit de pot. Meng bloem met wat water en bind de saus ermee. Laat het opnieuw koken en roer de room erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper en voeg de boter toe totdat ze gesmolten is.

8. Stap

Doe de roulades terug in de saus en laat alles nog een keer kort koken. Uw heerlijke rundvleesroulades zijn klaar. Eet smakelijk!

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Klassieke rundvlees roulades

De rundsrouladen zijn een populaire klassieker uit de Duitse keuken. Dit recept tilt deze klassieker naar een nieuw niveau. Je gaat het geweldig vinden!

120
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Bereid de rundvleesrollen voor. Was ze en dep ze droog. Besmeer elke rol met mosterd en breng op smaak met zout en peper.

2. Stap

Beleg elke roulade met een plakje spek. Snijd de uien in dunne ringen en de augurken in reepjes. Verdeel de uienringen en augurkreepjes over de roulades.

3. Stap

Rol de rollades op en zet ze vast met keukendraad of rollade naalden.

4. Stap

Bak de rollades aan alle kanten in een pot met hete olie. Haal ze uit de pot en zet ze opzij.

5. Stap

Braad in dezelfde pot de resterende uien aan. Voeg tomatenpuree en paprika toe en blus alles met rode wijn en runderbouillon.

6. Stap

Leg de runderlappen terug in de pot en laat alles ongeveer 1,5 uur sudderen.

7. Stap

Haal de roulades uit de pot. Meng bloem met wat water en bind de saus ermee. Laat het opnieuw koken en roer de room erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper en voeg de boter toe totdat ze gesmolten is.

8. Stap

Doe de roulades terug in de saus en laat alles nog een keer kort koken. Uw heerlijke rundvleesroulades zijn klaar. Eet smakelijk!

Ingrediënten
Runderlappen
6 Stukken
Runderlappen
3 lepel
Mosterd
2 TL
zout
2 TL
Peper
6 Schijven
spek
3 gemiddelde grootte
Uien
15 Stukken
Augurken
Saus
750 ml
runderbouillon
2 lepel
tomatenpuree
2 TL
Paprika
125 ml
rode wijn
125 ml
Room
2 lepel
Bloem
50 g
boter