Bron :: from_my_point_of_view for Getty Images
Klassieke rundvlees roulades
De rundsrouladen zijn een populaire klassieker uit de Duitse keuken. Dit recept tilt deze klassieker naar een nieuw niveau. Je gaat het geweldig vinden!
Ingrediënten
Runderlappen
- 6 Stukken Runderlappen
- 3 lepel Mosterd
- 2 TL zout
- 2 TL Peper
- 6 Schijven spek
- 3 gemiddelde grootte Uien
- 15 Stukken Augurken
Saus
- 750 ml runderbouillon
- 2 lepel tomatenpuree
- 2 TL Paprika
- 125 ml rode wijn
- 125 ml Room
- 2 lepel Bloem
- 50 g boter
Laatste folders
Procedure
Bereid de rundvleesrollen voor. Was ze en dep ze droog. Besmeer elke rol met mosterd en breng op smaak met zout en peper.
Beleg elke roulade met een plakje spek. Snijd de uien in dunne ringen en de augurken in reepjes. Verdeel de uienringen en augurkreepjes over de roulades.
Rol de rollades op en zet ze vast met keukendraad of rollade naalden.
Bak de rollades aan alle kanten in een pot met hete olie. Haal ze uit de pot en zet ze opzij.
Braad in dezelfde pot de resterende uien aan. Voeg tomatenpuree en paprika toe en blus alles met rode wijn en runderbouillon.
Leg de runderlappen terug in de pot en laat alles ongeveer 1,5 uur sudderen.
Haal de roulades uit de pot. Meng bloem met wat water en bind de saus ermee. Laat het opnieuw koken en roer de room erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper en voeg de boter toe totdat ze gesmolten is.
Doe de roulades terug in de saus en laat alles nog een keer kort koken. Uw heerlijke rundvleesroulades zijn klaar. Eet smakelijk!