Bron :: artfocus via Adobe Stock
Klassieke Savooikoolrolletjes
Een lekkernij uit de Duitse keuken, savooikoolrolletjes zijn savooikoolbladeren gevuld met gehakt, die worden gestoofd in een smaakvolle bouillon. Ze zijn ideaal voor een gezellig familiediner.
Ingrediënten
Vulling
- 500 g gehakt
- 1 Stuk Ui, fijn gesneden
- 1 fijngehakt Teentje knoflook
- 1 TL zout
- 1⁄2 TL Peper
Voor de roulades
- 8 Stuk Savooikoolbladeren
- 2 lepel boter
- 500 ml runderbouillon
Laatste folders
Procedure
Bereid eerst de vulling voor de savooikoolrolletjes voor door het gehakt te mengen met de ui, de knoflook, zout en peper.
Blancheer de savooiekoolbladeren een paar minuten in kokend water, tot ze zacht zijn.
Leg een ruime hoeveelheid vulling op elk savooikoolblad en rol het stevig op. Zorg ervoor dat het einde van het blad naar beneden is om lekkage van de vulling te voorkomen.
Smelt de boter in een grote pan en bak de rollades aan alle kanten tot ze lichtbruin zijn.
Giet de runderbouillon in de pan en laat de rolletjes erin sudderen tot ze goed gaar zijn, ongeveer 30 minuten.
Serveer de savooikoolrolletjes heet, vergezeld van aardappelpuree of rijst.