ADVERTENTIE

Bron :: bhofack2 from Getty Images

Knapperige koekjes

Dit recept voor zandkoekjes is mijn geheime familierecept dat ik graag met jullie wil delen. Ze zijn absoluut de perfecte begeleiding bij je ochtendkoffie. Ze zijn ongelooflijk kruimelig, met een delicate smaak van vanille en poedersuiker.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
15
  • 250 g Meel Toegevoegd aan
  • 100 g Bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 200 g Boter Toegevoegd aan
  • 2 pcs Dooiers Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Vanille-extract Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Meng in een kom de bloem met de poedersuiker en een snufje zout. Tip: probeer alle ingrediënten op kamertemperatuur te hebben, dan is het deeg elastischer en makkelijker te kneden.

2. Stap

Voeg de gehakte boter en eidooiers toe aan het droge mengsel, gevolgd door het vanille-extract. Kneed het deeg tot een gladde massa. Mijn tip: kneed het deeg niet te lang om te voorkomen dat het te hard wordt.

3. Stap

Vorm een bal van het deeg, wikkel hem in huishoudfolie en leg hem ongeveer 30 minuten in de koelkast. Door deze koele pauze kan het deeg goed opstijven en is het makkelijker uit te rollen.

4. Stap

Rol het deeg daarna uit tot een dikte van ongeveer 1 cm en snijd er de vormen uit die je wilt.

5. Stap

Leg de uitgeknipte koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Tip: vergeet niet om genoeg ruimte tussen de koekjes te laten, want ze kunnen een beetje uitzetten tijdens het bakken.

6. Stap

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 10-12 minuten, tot ze zachtjes bruin beginnen te worden aan de randen.

7. Stap

Laat de afgewerkte koekjes afkoelen en bestrooi ze dan met poedersuiker. Eet smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten