Bron :: Heike Rau for Adobe Stock
Knapperige notenkoekjes voor Kerstmis
Ik vind het heerlijk om deze notenkoekjes te bakken tijdens de kerstperiode. Ze doen me denken aan mijn kindertijd en de gezellige uurtjes die ik doorbracht in de keuken van mijn oma. Het kruidige van de noten, het zachte, boterachtige koekjesdeeg en het lichte vleugje vanillesuiker maken ze onweerstaanbaar. Ik kijk er altijd naar uit om ze te bakken en kijk er nog meer naar uit om ze cadeau te geven en ervan te genieten.
Ingrediënten
- 200 Gram Boter (kamertemperatuur)
- 150 Gram suiker
- 1 TL vanillesuiker
- 1 Knijpen zout
- 2 Eigeel
- 400 Gram Meel
- 100 Gram Gemengde noten (hazelnoten, walnoten amandelen) grof gehakt
- Poedersuiker voor het bestuiven
Laatste folders
Procedure
Om de notenkoekjes te maken, klop je de boter, suiker, vanillesuiker en zout in een grote kom tot een romige massa. De boter moet zacht zijn, niet gesmolten, om een goede consistentie te krijgen.
Voeg de eidooiers toe en blijf roeren tot alles goed gemengd is.
Voeg geleidelijk de bloem toe en kneed het deeg tot het glad is. Je kunt dit met je handen doen of met een deegmachine.
Voeg dan de gehakte noten toe en blijf het deeg kneden tot de noten goed verdeeld zijn. Het gebruik van verschillende soorten noten geeft de koekjes een gevarieerde smaak en een interessante textuur.
Vorm het deeg tot een bal, dek het af en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. Deze stap zorgt ervoor dat de koekjes hun vorm behouden tijdens het bakken.
Verwarm je oven voor op 180 graden en leg bakpapier op je bakplaten.
Vorm van het deeg kleine balletjes of, als je wilt, kleine "halve maantjes" of croissants en leg ze op de bakplaten. Versier eventueel met een noot bovenop.
Bak de notenkoekjes 15-20 minuten of tot ze lichtbruin zijn aan de randen.
Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat en bestrooi ze daarna met een beetje poedersuiker. Ik hoop dat jullie net zo van deze heerlijke notenkoekjes genieten als ik!