ADVERTENTIE
Bron :: eakmoto271 from Canva
Knoflookolie
Recept voor knoflookolie, die zowel voor salades als voor marinades kan worden gebruikt.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
10
- 500 ml Extra vierge olijfolie
- 10 Kruidnagels knoflook
- 1 Lepel zout
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
30 min.
1. Stap
Schil de knoflook en snijd deze in dunne plakjes.
2. Stap
Giet de olijfolie in een kleine pan en voeg de knoflook toe.
3. Stap
Breng de olie aan de kook op middelhoog vuur en als de knoflook begint te borrelen, verlaag je het vuur tot laag.
4. Stap
Kook ongeveer 15 minuten langzaam, totdat de knoflook begint een gouden kleur te krijgen.
5. Stap
Haal de pot van het vuur en laat de olie met knoflook afkoelen tot kamertemperatuur.
6. Stap
Zeef de olie door een fijne zeef in een gesteriliseerde pot en voeg het zout toe.
7. Stap
Sluit goed en bewaar in de koelkast tot 2 maanden.