Bron :: King_Louie from Getty Images Signature
Knoflookstokbrood
Sappig knoflookstokbrood met een knapperige korst en een fluwelen knoflookvulling. Perfect als een grillhapje, voor een feestje of als diner met je favoriete soep.
Ingrediënten
Taart
- 1 stuk stokbrood
Knoflookvulling
- 100 g boter
- 4 tanden knoflook
- 2 theelepels Gedroogde oregano
- 1⁄2 een snufje zout
Laatste folders
Procedure
Bereid de stokbrood voor. Snij de stokbrood diagonaal in, maar snij het niet helemaal door. Het moet zich als een accordeon vouwen. Verwarm de oven voor tot 180 graden C.
Bereid de knoflookboter voor. Smelt de boter, voeg de door de pers geperste knoflook, oregano en zout toe. Mengen.
Vul het stokbrood. Gebruik een keukenkwast om elke 'zak' van het stokbrood te vullen met het knoflookbotermengsel.
Bakken. We wikkelen de baguette in aluminiumfolie en bakken deze gedurende 15 minuten. Vervolgens ontdekken we en bakken we nog eens 5-10 minuten, totdat de baguette een gouden korst heeft.
Dienen. Serveer warm, direct na het bakken. Eet smakelijk!