Bron :: Pixabay : sardenacarlo
Koffiekoekjes recept
Deze koffiekoekjes zijn perfect voor elke dag waarop je jezelf wilt trakteren op iets heel speciaals. Met hun sterke aroma en heerlijke smaak zorgen ze voor een onvergelijkbare smaakervaring. Als gepassioneerd koffieliefhebber en amateurbakker heb ik dit recept al vaak gemaakt en ik heb altijd gemerkt hoe goed het in de smaak valt bij familie en vrienden.
Ingrediënten
- 1 Kop Boter (zacht)
- 11⁄2 Kop suiker
- 1 ei
- 1 TL vanille-essence
- 3 Tablespoon Instantkoffiepoeder
- 21⁄2 Kop Meel
- 1⁄2 TL bakpoeder
- 1⁄4 TL zout
- Chocoladeglazuur (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Om de koffiekoekjes te bakken, verwarm je eerst de oven voor op 180 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Ik vond dat het bakpapier het schoonste en makkelijkste resultaat gaf.
Klop in een grote kom de verzachte boter en suiker tot het mengsel licht en luchtig is. Voeg dan het ei, de vanille en het instantkoffiepoeder toe. De oploskoffie geeft de koekjes hun unieke smaak.
Meng in een aparte kom de bloem, het bakpoeder en het zout en voeg dit langzaam toe aan het botermengsel. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
Vorm het deeg en leg het op de voorbereide bakplaat. Elk koekje moet ongeveer 1 eetlepel deeg hebben en er moet genoeg ruimte tussen zitten omdat ze tijdens het bakken zullen uitzetten.
Bak de koekjes ongeveer 10-15 minuten of tot ze goudbruin zijn aan de randen. Ze kunnen nog een beetje zacht lijken in het midden, maar dat is niet erg - ze zullen hard worden als ze afkoelen.
Haal de koffiekoekjes uit de oven en laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat, leg ze dan op een rooster om helemaal af te koelen.
Optioneel kunnen de afgekoelde koffiekoekjes bedekt worden met chocoladeglazuur voor een extra zoete kick.