Kokos-Kakao Bundtcake
Bundtcake voor bij de koffie of thee. Lekker middagmaal met dessert. De combinatie van kokos en chocolade verveelt nooit.
Ingrediënten
Vaak
- 3 stukjes Eieren
- 100 g Tussen
- 250 g Gladde speltmeel
- 120 g Witte yoghurt
- 1 verpakking Bakpoeder
- 10 g Kokosolie
- 150 ml Melk
- Knijpen Zand
2/3 cacao deel (pad)
- 15 g cacao
- 30 g Chocolade-eiwit is niet nodig
- Voor meer chocoladesmaak kun je ook gesmolten chocolade gebruiken
1/3 Kokosdeel (weg)
- 15 g Geraspte kokosnoot
- 20 g Kokosmeel
- 15 g Eiwit is niet nodig
- een beetje water
Laatste folders
Procedure
We vetten de cakevorm in (ik heb kokosolie in een spray gebruikt) en strooien het uit (ik heb spelt en kokosmeel gebruikt).
We kloppen het eiwit met een snufje zout. We mengen de dooiers met honing met een garde, voegen gesmolten kokosolie, melk en yoghurt toe en mengen alles. Vervolgens voegen we bloem met bakpoeder toe. Ten slotte mengen we het opgeklopte eiwit erdoor.
Verdeel het deeg in 2/3 en 1/3. In het eerste (grotere) deel voegen we de ingrediënten voor de cacaodeel toe en in het tweede deel de ingrediënten voor het kokosdeel. In het bakvorm gieten we de helft van het cacaodeeg, daarop gieten we het kokosdeel en tot slot de rest van het cacaodeeg. Bakken bij 180 graden ongeveer 45 minuten.