ADVERTENTIE

Bron :: Nataliia Sirobaba from Getty Images

Kokoslikeur

Ik heb deze geweldige likeur ontelbare keren gemaakt voor familiebijeenkomsten, feestjes met vrienden of gewoon voor de lol.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 1 l Cognac of wodka Toegevoegd aan
  • 200 g Suikerkristal Toegevoegd aan
  • 1 l Koemelk Toegevoegd aan
  • 200 ml Kokosmelk Toegevoegd aan
  • 1 stuk vanillestokje Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Zorg van tevoren voor een schone en droge glaszak met een inhoud van 1 liter.

2. Stap

Voeg aan een liter cognac of wodka 200 g kristalsuiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Je hoeft geen dure alcohol te gebruiken, zelfs zo'n gewone wodka zal de kokoslikeur een perfecte smaak geven.

3. Stap

Giet er 1 liter melk en 200 ml kokosmelk bij.

4. Stap

Splits het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en het stokje toe aan de likeur. Het vanillestokje geeft de likeur een subtiele vanillesmaak.

ADVERTENTIE
5. Stap

Roer door en laat twee weken op een koele plaats staan. Roer af en toe tijdens het rijpen. Twee weken is de optimale tijd om te rijpen zodat de smaken zich volledig kunnen ontwikkelen en samensmelten met de andere ingrediënten.

6. Stap

Na het rijpen zeef je het door een doek en giet je het in schone flessen. En niets houdt je kokoslikeur tegen om te schitteren.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Kokoslikeur

Ik heb deze geweldige likeur ontelbare keren gemaakt voor familiebijeenkomsten, feestjes met vrienden of gewoon voor de lol.

20
Notulen
1
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Zorg van tevoren voor een schone en droge glaszak met een inhoud van 1 liter.

2. Stap

Voeg aan een liter cognac of wodka 200 g kristalsuiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Je hoeft geen dure alcohol te gebruiken, zelfs zo'n gewone wodka zal de kokoslikeur een perfecte smaak geven.

3. Stap

Giet er 1 liter melk en 200 ml kokosmelk bij.

4. Stap

Splits het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en het stokje toe aan de likeur. Het vanillestokje geeft de likeur een subtiele vanillesmaak.

5. Stap

Roer door en laat twee weken op een koele plaats staan. Roer af en toe tijdens het rijpen. Twee weken is de optimale tijd om te rijpen zodat de smaken zich volledig kunnen ontwikkelen en samensmelten met de andere ingrediënten.

6. Stap

Na het rijpen zeef je het door een doek en giet je het in schone flessen. En niets houdt je kokoslikeur tegen om te schitteren.

Ingrediënten
1 l
Cognac of wodka
200 g
Suikerkristal
1 l
Koemelk
200 ml
Kokosmelk
1 stuk
vanillestokje