Bron :: Pictures4you by Adobe Stock
Kräppelchen
Kräppelchen zijn traditionele kleine Duitse oliebollen die vooral populair zijn tijdens carnaval of vastenavond. Ze zijn voornamelijk gemaakt van gistdeeg en worden vaak bestrooid met poedersuiker.
Ingrediënten
Deeg
- 500 g Bloem
- 50 g suiker
- 2 Eieren
- 1 korrel zout
- 20 g gist
- 250 ml melk
- 50 g boter
Om te frituren
- 1 l olie
Om te bestuiven
- 100 g bloemsuiker
Laatste folders
Procedure
1. Meng bloem en suiker in een grote kom. Voeg de eieren, het zout, de gist, de melk en de boter toe en verwerk alles tot een glad deeg. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats ongeveer 2 uur rijzen.
2. Verhit de olie in een diepe pot of friteuse. Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze voorzichtig in de hete olie. Frituur de kraampjes tot ze goudbruin zijn en draai ze regelmatig tijdens het frituren.
3. Laat de volledig gefrituurde beignets uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met poedersuiker. Serveer de beignets warm of laat ze afkoelen en geniet er later van.