ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: falovelykids

Krokant gebakken gevulde kiprolletjes

Malse kip, hartige vulling en knapperige korst vormen samen dit gerecht dat niet alleen lekker is, maar ook visueel aantrekkelijk.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 hele kip Toegevoegd aan
  • Zout naar smaak. Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Zwarte peper. Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Knoflookpasta. Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Gemberpasta. Toegevoegd aan
  • 2 kopjes Van broodkruimels. Toegevoegd aan
  • Een handvol verse kruiden (peterselie, rozemarijn, tijm) Toegevoegd aan
  • 1 Ei voor de eierwas. Toegevoegd aan
  • 2 tbls Olijfolie. Toegevoegd aan
  • 1 Gehakte ui. Toegevoegd aan
  • 2 Gehakte wortelen. Toegevoegd aan
  • 200 gms Gehakte champignons. Toegevoegd aan
  • 2 teentjes Gehakte knoflook. Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Maak de kip schoon en dep hem droog met een keukendoek. Dit is belangrijk omdat vocht het marineren kan verstoren.

2. Stap

Kruid de kip met zout, zwarte peper, knoflook en gemberpasta. Laat minstens 30 minuten marineren. Ik heb gemerkt dat langer marineren de smaak sterk verbetert.

3. Stap

Terwijl je wacht tot de kip gemarineerd is, bereid je de vulling voor. Verhit olijfolie in een koekenpan. Voeg de uien en wortels toe en bak tot ze zacht worden.

4. Stap

Voeg de champignons en de gehakte knoflook toe aan de koekenpan. Zout lichtjes en bak verder tot de champignons hun water hebben afgegeven en weer opgenomen - je weet dat dit gebeurt als de pan merkbaar droger wordt.

5. Stap

Haal van het vuur en voeg de verse kruiden toe. Zet opzij om af te koelen.

6. Stap

Verwarm je oven voor op 375 graden (190 graden Celsius). Het vullen en vastbinden van de kip voordat het te heet is, maakt het proces makkelijker.

7. Stap

Vul de kip met het groentemengsel. Probeer niet te veel te vullen, want de vulling kan er tijdens het koken uitlopen.

8. Stap

Rol de kip op en zet vast met bindtouw of tandenstokers om de vorm te behouden tijdens het koken.

9. Stap

Smeer de kip in met ei en wentel het vervolgens door de broodkruimels, dit geeft een knapperig laagje aan je kiprollade.

10. Stap

Leg de kiprol op een bakplaat en bak ongeveer 1 uur, of tot de kip door en door gaar is.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten