Bron :: RitaE for Pixabay
Krokant geroosterde kipdrumsticks in de oven
Dit recept voor krokant gebakken kip drumsticks is een van mijn favorieten voor een gezellige weekendmaaltijd. De kipdrumsticks zijn knapperig van buiten en mals en sappig van binnen, gewoonweg onweerstaanbaar. Met de kruiden die ik in mijn recept gebruik, heeft de kip altijd een aromatische, sterke maar niet te sterke smaak.
Ingrediënten
- 4 Kip drumsticks
- 2 Tablespoon olijfolie
- 1 TL zout
- 1⁄2 TL Peper
- 1⁄2 TL Paprika
- 1⁄2 TL knoflookpoeder
- 1 kleine Takje verse rozemarijn
Laatste folders
Procedure
Om het recept voor kipdrumsticks te maken, verwarm je de oven voor op 200 graden. Mijn ervaring is dat dit de ideale temperatuur is om de kip krokant te krijgen aan de buitenkant en nog steeds sappig aan de binnenkant.
Terwijl de oven voorverwarmt, wrijf je de kipdrumsticks in met olijfolie. Dit zorgt ervoor dat de kruiden beter aan het vlees hechten en het tegelijkertijd sappiger blijft.
Meng het zout, de peper, het paprikapoeder en het knoflookpoeder in een kommetje en wrijf het mengsel gelijkmatig in de kipdrumsticks.
Leg de kipdrumsticks op een met bakpapier beklede bakplaat en voeg het takje rozemarijn toe. De rozemarijn geeft zijn aroma af aan de kipdrumsticks tijdens het braden en geeft ze een extra smaaktoets.
Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en braad de kipdrumsticks ongeveer 45-50 minuten. Draai de drumsticks af en toe zodat ze gelijkmatig bruin worden. De exacte braadtijd kan variëren afhankelijk van de oven, dus ik raad aan om het vlees tegen het einde van de braadtijd te controleren om er zeker van te zijn dat het niet droog is.
Laat de kippenbouten na het bakken even rusten voordat je ze serveert. Zo blijven de sappen in het vlees en blijft het sappig.