Kwark Cheesecake met Zoute Karamel
Een smakelijke verse dessert in hete zomer
Ingrediënten
HULPMIDDELEN
- 170 g boterkoekjes
- 80 g boter
VULLING
- 750 g Zachte kwark
- 200 g bloemsuiker
- 11⁄2 el gewoon meel
- 300 g zure room
- 2 stukjes Eieren
- 1 stukjes vanillesuiker
ZOUTE KARAMEL
- 145 g kristalsuiker
- 60 g boter
- 90 ml Zoete room of slagroom
- 1⁄2 en zout
- 50 g witte chocolade
Laatste folders
Procedure
PROCEDURE:
We malen de koekjes en mengen ze met gesmolten boter. We plaatsen papier op de bodem van de vorm en drukken het koekjesmengsel gelijkmatig aan. We bakken gedurende 8 minuten op 170°C.
Meng alle ingrediënten voor de vulling en giet ze in de vorm. We bakken 45 minuten op 150°C. Laat het afkoelen.
In een pan op matig vuur smelten we de suiker en roeren we constant, er worden klontjes gevormd, we blijven roeren tot het in een amberachtige massa giet. We blijven roeren zodat het niet aanbrandt. We voegen boter toe, roeren voorzichtig zodat het niet teveel knettert. We roeren 2-3 minuten totdat de boter is gesmolten. Voeg zachtjes room toe, kook een minuut, haal van het vuur en voeg zout toe. Aan de hete voegen we witte chocolade toe en schenken we over de cheesecake. Laat het een nacht opstijven.
Eet smakelijk