ADVERTENTIE

Kwark Cheesecake met Zoute Karamel

Een smakelijke verse dessert in hete zomer

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

HULPMIDDELEN

  • 170 g boterkoekjes Toegevoegd aan
  • 80 g boter Toegevoegd aan

VULLING

  • 750 g Zachte kwark Toegevoegd aan
  • 200 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 112 el gewoon meel Toegevoegd aan
  • 300 g zure room Toegevoegd aan
  • 2 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 1 stukjes vanillesuiker Toegevoegd aan

ZOUTE KARAMEL

  • 145 g kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 60 g boter Toegevoegd aan
  • 90 ml Zoete room of slagroom Toegevoegd aan
  • 12 en zout Toegevoegd aan
  • 50 g witte chocolade Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

PROCEDURE:

2. Stap

We malen de koekjes en mengen ze met gesmolten boter. We plaatsen papier op de bodem van de vorm en drukken het koekjesmengsel gelijkmatig aan. We bakken gedurende 8 minuten op 170°C.

3. Stap

Meng alle ingrediënten voor de vulling en giet ze in de vorm. We bakken 45 minuten op 150°C. Laat het afkoelen.

4. Stap

In een pan op matig vuur smelten we de suiker en roeren we constant, er worden klontjes gevormd, we blijven roeren tot het in een amberachtige massa giet. We blijven roeren zodat het niet aanbrandt. We voegen boter toe, roeren voorzichtig zodat het niet teveel knettert. We roeren 2-3 minuten totdat de boter is gesmolten. Voeg zachtjes room toe, kook een minuut, haal van het vuur en voeg zout toe. Aan de hete voegen we witte chocolade toe en schenken we over de cheesecake. Laat het een nacht opstijven.

5. Stap

Eet smakelijk

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten