Bron :: ALLEKO from Getty Images
Langzaam gebakken varkensschouder
Dit recept is een van de traditioneelste methoden om varkensvlees te bereiden. Langzame bakken in de oven geeft het vlees de kans om mals en sappig te worden, en verrijkt het met geweldige en pittige smaken. Het vlees is uitstekend te consumeren met saus, aardappelpuree of gegrilde groenten. Als je graag experimenteert met smaken, voeg dan naar eigen smaak andere kruiden toe aan de vleesmarinade.
Ingrediënten
Vlees
- 1 stuk schouderham
- 2 kruidnagel knoflook
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels gemalen zwarte peper
- 3 el olijfolie
Saus
- 1 stuk De Ui
- 1 stuk wortelen
- 1 stuk Peterselie
- 1 stuk Selderij
- 2 stuk Tomaten
- 2 stuk Paprika
- 1 theelepel Gemalen paprika
- 500 ml bouillon
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 150 graden en reinig en droog de varkensschouder.
Wrijf het vlees in met zout, kruiden en gesneden knoflook. Meng daarna het vlees in olijfolie.
Plaats het vlees gedurende 1 uur zonder deksel in de oven.
Bereid ondertussen de groenten voor de saus. Snijd de ui, wortel, peterselie, selderij, tomaten en paprika.
Verwijder na een uur het vlees uit de oven en voeg de gesneden groenten en gemalen paprika toe. Voeg ook de bouillon toe.
Dek af en plaats terug in de oven voor 2 uur. Bestrijk het vlees tijdens deze tijd een paar keer met bouillon om te voorkomen dat het verbrandt.
Haal na verloop van tijd het vlees uit de oven. Het vlees moet heel zacht zijn. Zeef de saus en serveer bij het vlees.