Bron :: Pixabay: timokefoto
Lekkere Gebakken Indiase Garnalenkotelet
Als je dit recept volgt, kun je deze exotische Indiase garnalenkotelet op tafel zetten!
Ingrediënten
- 500 gms Garnalen (bij voorkeur middelgrote)
- 3 Middelgrote aardappelen, gekookt en gepureerd
- 2 Grote uien, fijngesneden
- 2 Groene pepers, fijngehakt
- 2 tbls Gember-knoflookpasta
- 1 theelepel Kurkumapoeder
- 1⁄2 theelepel Van rode chilipoeder
- 1 theelepel Van garam masala poeder
- Zout naar smaak
- Vers gehakte korianderblaadjes
- Griesmeel voor coating
- 2 Eieren, geklopt
- Olie om te bakken
Laatste folders
Procedure
Maak de garnalen schoon, ontdoe ze van hun ingewanden, stoom ze en hak ze vervolgens fijn. Zorg er tijdens het stomen voor dat ze niet te gaar worden, want garnalen hebben de neiging hard te worden.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Voeg de gesnipperde uien toe en sauteer tot ze doorschijnend worden. Houd het vuur op middelhoog om te voorkomen dat de uien verbranden, we willen dat ze goudbruin en aromatisch zijn.
Voeg groene pepers en gember-knoflookpasta toe aan de pan en bak tot de rauwe geur verdwijnt.
Voeg kurkumapoeder, chilipoeder, garam masalapoeder en zout toe. Meng goed en laat ongeveer 2 minuten koken, af en toe roeren.
Nu is het tijd om de gehakte garnalen in de pan te doen. Laat een paar minuten koken tot alle kruiden goed door de garnalen zijn opgenomen.
Voeg vervolgens de aardappelpuree en korianderblaadjes toe. Meng alles goed door elkaar. De aardappelpuree werkt als een bindmiddel, dus zorg ervoor dat het goed wordt opgenomen.
Haal van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Vorm het mengsel na afkoeling tot kleine ovale koteletjes. Doop elk koteletje in de losgeklopte eieren en bestrijk ze dan met griesmeel. Griesmeel geeft een knapperige textuur wanneer de koteletten worden gebakken.
Verhit olie in een koekenpan. Zodra de olie heet genoeg is, bak je elke kotelet tot beide kanten goudbruin zijn.
Laat de koteletten uitlekken op absorberend papier om overtollige olie te verwijderen en serveer ze warm met je favoriete saus of dip.