Bron :: Pixabay: guvo59
Lemon Cream Cheesecake No Bake
Dit verfrissende dessert is perfect voor elke gelegenheid en is altijd een publiekstrekker geweest als ik het maakte.
Ingrediënten
Voor de korst:
- 11⁄2 kopjes Graham cracker kruimels
- 1⁄2 Kop gesmolten boter
- 1⁄4 Kop kristalsuiker
Voor de cheesecakevulling:
- 3 kopjes Roomkaas, verzacht
- 1 Kop kristalsuiker
- 1 Kop zure room
- 2 eetlepels Citroenzeste
- 0.3 Kop Vers citroensap
- 1 eetlepel Vanille-extract
- 1 Kop Zware slagroom
Laatste folders
Procedure
Begin met de korst: Meng de Graham Cracker Crumbs, gesmolten boter en kristalsuiker in een kom. Giet het mengsel in je cheesecakevorm en druk het aan zodat het een gelijkmatige laag vormt. Dit is heel belangrijk, want je korst moet stevig genoeg zijn om de vulling vast te houden.
Voor de vulling: Klop de roomkaas op een gemiddelde snelheid tot een gladde massa. Zo blijft het eindproduct vrij van klontjes.
Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en klop tot het gemengd is.
Voeg de zure room, citroenrasp, vers citroensap en vanille-extract toe. Blijf kloppen tot het goed gemengd is. Onthoud, hoe beter je ingrediënten gecombineerd zijn, hoe gelijkmatiger je cheesecake zal smaken.
Klop in een aparte kom de slagroom op tot zachte pieken. Spatel het voorzichtig door je roomkaasmengsel. Deze stap zorgt ervoor dat je citroenkwarktaart licht en luchtig wordt.
Giet het roomkaasmengsel op de korst in de cheesecakevorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
Zet 4 uur in de koelkast, of tot de cheesecake hard is. Dat geduld loont wanneer je de perfect gezette cheesecake aansnijdt.
Als je dit recept met liefde benadert, krijg je een dessert dat er niet alleen goed uitziet, maar ook geweldig smaakt. Een speciale tip van mij - garneer met een dun schijfje citroen of wat verse muntblaadjes voor die extra zomerse smaak!