Bron :: Pixabay mygraphx
Lentejas (Spaanse linzensoep)
Dit recept voor lentejas komt rechtstreeks uit Spanje en werd met liefde gemaakt door mijn Spaanse oma. Toen ik jonger was, bracht ik vele gelukkige uren door in haar keuken, luisterend naar de geurige aroma's en de liefdevol bereide maaltijden. Dit is een traditioneel, hartig en bevredigend gerecht dat bijzonder goed past bij koude winterdagen.
Ingrediënten
- 2 Kopjes Groene linzen
- 1 groot Gesnipperde ui
- 2 blokjes aaseter
- 4 gesneden teentjes knoflook
- 1 Groen Paprika, in blokjes gesneden
- 2 gesneden Tomaten
- 200 Gram Chorizo, in plakjes gesneden
- 2 Laurierbladeren
- 1 Theelepel Paprikapoeder
- 6 Kopjes water
- Zout en peper naar smaak
- 2 Eetlepel olijfolie
Laatste folders
Procedure
Om het recept voor lentejas te koken, week je de linzen in ruim water en laat je ze een uur staan. Dit helpt de linzen zachter te worden en verkort de kooktijd.
Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, wortels, knoflook en paprika toe en bak ongeveer 5-7 minuten, af en toe roerend, tot de groenten zacht zijn. Door de paprika nu toe te voegen, kunnen de smaken van de specerijen zich volledig ontwikkelen.
Voeg de tomaten en chorizo toe aan de pan en bak nog 5 minuten. Door de chorizo te bakken komt het pittige aroma vrij en krijgt de soep een unieke smaak.
Voeg de geweekte en uitgelekte linzen, laurierblaadjes, paprikapoeder en water toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer vanaf dit punt af en toe en laat de soep op een laag vuur sudderen.
Dek de pan af en laat de Spaanse linzensoep op laag vuur ongeveer 60 minuten koken, of tot de linzen zacht zijn. Zorg ervoor dat de soep niet overkookt: hij moet alleen zachtjes pruttelen.