Bron :: MurzikNata for Getty Images
Lumumba koffiecocktail
Lumumba is een heerlijke en verwarmende koffiecocktail die perfect is voor koude dagen of gezellig samenzijn met vrienden. Ik heb dit recept verschillende keren gemaakt en kan persoonlijk bevestigen dat het een welkome zoetheid en warmte brengt die past bij een gezellige avond thuis of bij feestelijke gelegenheden.
Ingrediënten
- 200 ml Sterke koffie
- 100 ml Crème
- 50 ml Chocoladesiroop
- 40 ml Rum
- Chocoladestukjes voor decoratie
Laatste folders
Procedure
Om de Lumumba koffie te maken, zet je eerst een sterke koffie - je kunt hier een goede espresso of een sterke filterkoffie gebruiken. De sterke smaak van de koffie, die ik uit eigen ervaring aanbeveel, vult de zoete chocoladesiroop en rum perfect aan.
Klop de slagroom op terwijl de koffie kookt. Ik raad aan om de slagroom niet te stevig op te kloppen, zodat hij lekker lopend blijft en goed mengt met de andere ingrediënten.
Zodra de koffie klaar is, verdeel je deze over twee kopjes. Voeg aan elk kopje 25 ml rum en 25 ml chocoladesiroop toe. Zorg ervoor dat je de siroop en rum goed mengt met de koffie voor een harmonieuze smaakervaring.
Giet de slagroom voorzichtig op de koffie. Mijn ervaring leert dat het het beste werkt als je de achterkant van een lepel gebruikt om het er voorzichtig op te gieten. Zo ontstaat er een mooi laagje slagroom bovenop de koffie.
Strooi tot slot wat chocoladeschilfers over de crèmelaag voor een extra zoete toets en serveer de Lumumba-drank terwijl hij nog warm is.