Bron :: Natascha by Adobe Stock
Maak je eigen chocolade chips 5 ingrediënten
Dit recept voor chocoladewrongel is geperfectioneerd na talloze pogingen en mislukkingen in mijn eigen keuken. De sleutel is de juiste chocolade en de juiste suiker. De chocolade wordt zachtjes gesmolten en vervolgens afgewerkt met een topping die hem extra knapperig maakt. Er gaat niets boven zelfgemaakte chocolade - geloof me!
Ingrediënten
- 500 g bitterzoete chocolade
- 200 g witte chocolade
- 100 g Gedroogd fruit (bijv. veenbessen, sultana's)
- 100 g Noten (bijv. amandelen, hazelnoten, walnoten)
- 1 Knijpen zeezout
- 2 lepel Kokossuiker (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Om zelf chocoladechips te maken, breek je de pure chocolade in stukjes en doe je ze in een hittebestendige kom. Het beste resultaat krijgt u als u de chocolade smelt in een bain-marie op lage temperatuur. Zorg ervoor dat er geen water in de chocolade komt, want dat kan de consistentie beïnvloeden.
Hak ondertussen de noten en het gedroogde fruit fijn. Ik heb hier geleerd dat de stukjes niet te klein moeten zijn, zodat ze later in de chocolade goed tot hun recht komen.
Zodra de chocolade gesmolten is, giet je het op een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi het zout en eventueel de kokossuiker erover en verdeel de stukjes noten en fruit gelijkmatig.
Smelt nu de witte chocolade op dezelfde manier als de pure chocolade en druppel die met een lepel over de nog vloeibare pure chocolade. Teken met een houten prikker patronen in de chocolade voor een gemarmerd effect.
Laat de gebroken chocolade minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Daarna kun je het in stukken breken en genieten! De restjes chocolade kunnen gemakkelijk worden bewaard in een luchtdichte verpakking.