Bron :: Pixabay : Hans
Maak je eigen chocoladefruit
Deze chocoladevruchten zijn een droom die uitkomt voor alle chocolade- en fruitliefhebbers. Ik maakte dit recept een paar jaar geleden voor het eerst toen ik op zoek was naar een licht, maar zoet en chocoladeachtig dessert. Sindsdien zijn ze een vaste favoriet op mijn feestjes en een absolute hit bij mijn gasten.
Ingrediënten
- 200 g Pure chocolade
- Diverse vruchten (aardbeien, bananen, appels, peren)
- Houten spiesen
Laatste folders
Procedure
Maak eerst het fruit klaar voor het chocoladefruitrecept. Ik raad aan om het in hapklare stukken te snijden zodat het makkelijker te eten is.
Breek de pure chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom die geschikt is voor de magnetron. Smelt de chocolade in de magnetron en roer om de 30 seconden om ervoor te zorgen dat de chocolade gelijkmatig smelt en niet verbrandt. Dit is een zeer belangrijke stap, anders kan de chocolade klonteren.
Leg nu de voorbereide stukken fruit op de houten spiesen.
Dompel de fruitspiesjes één voor één in de gesmolten chocolade en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. Ik heb gemerkt dat het makkelijker is om de chocolade gelijkmatig te verdelen als je het fruit op de spiesjes draait terwijl je het uit de chocolade haalt.
Leg het fruit met chocolade op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet minstens 30 minuten in de koelkast, of tot de chocolade is uitgehard.
Dat is alles! Geniet van je zelfgemaakte chocoladevruchten als een heerlijk tussendoortje of licht dessert.