ADVERTENTIE

Bron :: madeleinesteinbach from Canva

Maanzaadmelk

Een traditioneel Slowaaks recept voor drank gemaakt van maanzaad

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 200 g Gereedschappen Toegevoegd aan
  • 1 l melk Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 theelepel peperkoek kruiden Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Spoel de mak af in koud water en laat het ongeveer 30 minuten weken.

2. Stap

Droog het goed af en maal het vervolgens in een maanzaad molen.

3. Stap

Verwarm in een pan melk met suiker en speculaaskruiden. Wanneer de melk begint te koken, voeg je de maanzaad toe en laat je het ongeveer 15 minuten sudderen op een matig vuur.

4. Stap

Haal de maanzaadmelk van het vuur en laat het afkoelen. De smaak van maanzaadmelk wordt versterkt als je het minstens een uur laat staan voor het serveren.

5. Stap

Serveer de papaver melk koud.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten