Bron :: Lilechka75 from Getty Images
Maanzaadrolletjes
Recept voor zuurdesem maanzaadbroodjes die perfect zijn als ontbijt of tussendoortje.
Ingrediënten
Onderweg:
- 500 g Gewoon meel
- 1 stuk Gist
- 250 ml Melk
- 2 stuk Eieren
- 100 g Suiker
- korrel zout
- 200 g Boter
Voor de vulling:
- 200 g Papaver
- 100 g Honing
- 1 stuk vanillesuiker
- 1 stuk Ei om in te wrijven
- bloemsuiker
Laatste folders
Procedure
Verkruimel de gist in een kom, voeg een eetlepel suiker toe en giet de melk erbij. Laat op een warme plek ongeveer 10 minuten rijzen tot het een schuim vormt.
Voeg de bloem, resterende suiker, eieren, gesmolten boter en een snufje zout toe aan de kom met de gist. Kneed een dik deeg en laat het op een warme plek 1-2 uur rijzen.
Meng honing met gemalen maanzaad en vanillesuiker. Zet 1 minuut in de magnetron en roer goed door. Deze vulling kan vrij dik zijn, maar smeert mooi uit tijdens het bakken.
Verdeel het deeg in 4 delen. Rol elk deel uit tot een pannenkoek en verdeel de vulling er gelijkmatig over. Snijd de pannenkoek vervolgens in 8 driehoeken en rol ze elk tot een rolletje.
Leg de korstjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei. Laat ongeveer 15 minuten rijzen.
Bak ongeveer 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot ze mooi goudbruin zijn.
Bestrooi de afgewerkte broodjes met poedersuiker.