Bron :: IngridHS from Getty Images
Maanzaadtaart met crumble
Heerlijke maanzaadcake met crumble, die goed past bij koffie of thee.
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 250 g Gladde bloem
- 150 g Griessuiker
- 1 stuk ei
- 1⁄2 lepels Bakpoeder
- 125 g Boter
- korrel zout
Voor de vulling:
- 200 g Gemalen maanzaad
- 120 g Suiker
- 200 ml Melk
- 1 stuk vanillesuiker
Voor de kruimels:
- 100 g Gladde bloem
- 70 g Suiker
- 60 g Boter
Laatste folders
Procedure
Begin met het voorbereiden van het deeg. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Voeg de eieren en de boter toe en kneed tot een glad deeg. Rol het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak en leg het in een ingevette vorm.
Laten we de vulling klaarmaken. Meng het maanzaad met de suiker en giet de melk erbij. Voeg de vanillesuiker toe en meng. Verdeel deze vulling gelijkmatig over het deeg.
Als laatste komt het kruimeldeeg. Meng de bloem met de suiker en werk de boter erdoor tot een grof kruimeldeeg. Strooi dit over de maanzaadvulling.
Bak de cake in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 30 minuten, of tot hij goudkleurig is. Laat een beetje afkoelen voor het opdienen, het is ideaal als je hem zacht maar niet heet serveert.