Bron :: FomaA for Adobe Stock
Marokkaanse kip pastilla voorgerecht
Pastilla is een Marokkaans voorgerecht waarvan we genieten op feestdagen, bruiloften en speciale gelegenheden. De kip pastilla is een mix van zoete en hartige smaken met een krokant laagje filodeeg bovenop dat knispert als je het eet! De kip pastilla is iets tijdrovender om te bereiden, maar is een smaakvol succes!
Ingrediënten
Voor de kip:
- 500 g Kippendijen of -borst
- 1 Fijn Blokjes ui
- 2 gesneden teentjes knoflook
- Sap van een citroen
- 2 Eetlepel olijfolie
- 1 Theelepel Kurkuma
- Theelepel gember
- 1 Knijpen zout
- gemalen zwarte peper
Voor de vulling:
- 4 Eieren
- 150 g Gemalen amandelen
- 100 g bloemsuiker
- 1 Theelepel Kaneel
- 1 Theelepel Kardemom
Voor het deeg:
- 8 Bladeren Filodeeg
- 50 g boter
- 50 g bloemsuiker
Laatste folders
Procedure
Om de kip pastilla te maken, doe je eerst de kip in een pan met olijfolie samen met de ui, knoflook, citroensap en kruiden. Laat ongeveer 30 minuten koken op een middelhoog vuur.
Terwijl de kip kookt, rooster je de amandelen in een pan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Dit geeft de vulling extra smaak.
Als de kip gaar is, haal je hem uit de pan en laat je hem afkoelen, snijd je hem in stukken of scheuren en zet je hem apart. Bewaar het vocht in de pan.
Klop de eieren los in de overgebleven vloeistof tot ze gaar zijn. Verkruimel en voeg toe aan het kipmengsel.
Voeg nu de geroosterde amandelen, poedersuiker en kruiden toe aan het mengsel en meng goed.
Bestrijk één filodeegvel met boter en verdeel er een laagje van het kip-amandel-ei mengsel over. Dek af met een tweede ingevet filodeegvel en vouw de zijkanten naar binnen om een pakketje te vormen. Bestrijk met de resterende boter.
Verwarm de oven voor op 180°C en bak de pastilla in 30 minuten goudbruin en knapperig.
Haal de kip pastilla uit de oven en bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.