Bron :: CCat82 from Getty Images
Mexicaanse soep met vlees en taco's
Heerlijk, vullend en vol van smaak, Mexicaanse soep met vlees en taco's is een gerecht dat ik al vaak heb gemaakt voor mijn familie en vrienden. Het is absoluut een van onze favoriete gerechten voor koudere dagen geworden.
Ingrediënten
- 500 g Gehakt
- 1 pcs grote ui
- 3 tanden Knoflook
- 2 Paprika
- 1 kan Maïs
- 1 kan Rode bonen
- 2 lepels Kruiden voor taco's
- 1 theelepel Hete peper
- 1 theelepel Komijn
- 2 Kop Groentebouillon
- 1 kan Gesneden tomaten
- 1 Pakket Taco's
- Zout en peper naar smaak
Laatste folders
Procedure
We beginnen met het fijnsnijden van de ui en knoflook en de paprika's in blokjes. Fijngehakte groenten geven meer aroma af, waardoor de soep meer smaak krijgt.
Bak het gehakt met de ui en knoflook in een koekenpan. Het is een goed idee om het vlees nu al goed te kruiden met zout en peper, dit komt de smaak van het gerecht ten goede.
Voeg na ongeveer 5 minuten de gehakte paprika's toe en roer voorzichtig.
Voeg dan de maïs en de uitgelekte bonen toe. In dit stadium gieten we de bouillon erbij en voegen we het blik tomaten toe. Dit is het perfecte moment om de kruiden toe te voegen - tacokruiden, paprikapoeder en komijn.
Laat het geheel op een middelhoog vuur ongeveer 30-40 minuten koken. De soep moet na deze tijd indikken.
Breek ondertussen de taco's in stukken. Dit kunnen naar wens kleine of grotere stukken zijn.
Als de soep klaar is, voeg je de taco's toe en kook je ze nog ongeveer 5 minuten.