Bron :: brebca from Getty Images
Muffins met kwark
Deze cheesecake muffins zijn onze favoriete traktatie voor 's middags, waar we soms van genieten bij een goede kop koffie. Er is niets lekkerder dan ze warm en vers uit de oven te serveren, wanneer de kwark nog een beetje warm is en de muffins heerlijk ruiken. Het is een snel en makkelijk recept met een vleugje vanille- en citroensmaak dat je altijd zonder problemen kunt maken als je de onderstaande procedure volgt.
Ingrediënten
- 220 g Gladde bloem
- 180 g Griessuiker
- 1 bal Bakpoeder
- 1 bal Vanillesuiker
- Sap en schil van een citroen
- 4 stukjes ei
- 220 g Halfvolle kwark
- 100 ml Oliën
Laatste folders
Procedure
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden en maak een muffinblik klaar met papieren bakjes zodat het beslag niet blijft plakken. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en vanillesuiker.
Klop in een andere kom de eieren los en voeg het citroensap, de schil en de kwark toe.
Voeg dan geleidelijk het eier- en kwarkmengsel toe aan de droge ingrediënten - als je alles in één keer zou toevoegen, zou het beslag te zwaar kunnen worden en zouden de muffins niet zo luchtig worden als ze zouden moeten zijn.
Roer tot slot voorzichtig de olie erdoor. Het is belangrijk dat je het deeg echt alleen luchtig mengt, niet klopt.
Nu kun je de muffinvormpjes vullen tot 3/4 van de hoogte en ongeveer 20 minuten bakken of tot ze goudbruin zijn. Het recept is perfect, zelfs voor degenen die niet bedreven zijn in de keuken, want de bereiding is snel en gemakkelijk en het resultaat is altijd geweldig. Veel plezier!