Bron :: ajt from Getty Images
Muffins met mascarpone
Deze muffins met mascarpone zijn altijd vochtig, fris en erg lekker.
Ingrediënten
- 200 g Meel
- 150 g Kristalsuiker
- 1 stuk Bakpoeder
- 2 stuk Eieren
- 125 ml Melk
- 100 g Boter
- 1 bal Vanillesuiker
- 1 lepel Citroensap
- mascarpone
- fruit
- korrel zout
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een muffinblik met papieren cupcakevormpjes.
Meng in een kom de droge ingrediënten, d.w.z. bloem, suiker, bakpoeder en zout.
Klop in een andere kom de eieren los met de melk, boter, 3 el mascarpone, vanillesuiker en citroensap. Het is beter om de boter van tevoren even uit de koelkast te halen, zodat hij op kamertemperatuur is en makkelijker te mengen.
Voeg geleidelijk het droge mengsel toe aan het natte mengsel en meng alles goed door elkaar. Het mengsel moet glad en klontvrij zijn.
Verdeel het voorbereide beslag over de cupcakevormpjes. Vul de mandjes voor tweederde met beslag. Vul de cupcakes slechts voor twee derde zodat het beslag er niet uit lekt tijdens het bakken.
Bak de muffins ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Voor het opdienen kunnen de muffins gedecoreerd worden met mascarpone gemengd met suiker en fruit.