Bron :: LauriPatterson via iStockPhotos
Mulligatawny Soep uit India
De Mulligatawny soep is een traditioneel gerecht uit de Indiase keuken met een mix van pittige en zoete smaken. Het combineert het beste uit het westen en oosten en is ook in zijn thuisland, Groot-Brittannië, erg populair. Deze stevige kippensoep met linzen en appels kan worden geserveerd als hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 500 g kipfilet
- 100 g Gele linzen
- 2 Stuk Appel
- 1 Stuk Ui
- 2 Toe knoflook
- 1 Stuk Wortel
- 1 l kippenbouillon
- 2 lepel kerriepoeder
- 1 lepel olijfolie
- 2 lepel citroensap
Laatste folders
Procedure
1. Stap: Snijd eerst voor de Mulligatawny soep de kippenborst in blokjes en bak deze in een pan met olijfolie. Haal vervolgens het kippenvlees uit de pan en zet het opzij.
2. stap: Snijd vervolgens de ui, knoflook en wortel in blokjes en doe ze in dezelfde pot. Stoof de groenten ongeveer 5 minuten.
3e stap: Voeg nu de linzen en het kerriepoeder toe en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de kippenbouillon toe en laat de soep ongeveer 30 minuten sudderen.
4e stap: Terwijl de soep suddert, schil je de appels, verwijder je het klokhuis en snijd je ze in kleine blokjes. Deze voeg je dan toe aan de soep.
5e stap: Nadat de soep heeft gekookt, voeg je de kip en het citroensap toe en laat je de soep nog ongeveer 10 minuten sudderen. Daarna is je Mulligatawny-soep klaar om te serveren.