Bron :: Pixabay : FrauOrdnung
Nougat croissants voor Kerstmis
Deze smeltende nougat croissants zijn een absoluut genot en een van mijn favoriete kerstkoekjes. Dit recept is in de loop der jaren geperfectioneerd en keer op keer met groot succes geprobeerd. De heerlijke nougatsmaak in combinatie met de fijne vanilletoon maakt deze croissants onweerstaanbaar en ze verdwijnen elk jaar als eerste uit de koektrommel.
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 300 g Meel
- 200 g koude boter
- 100 g bloemsuiker
- 2 dooier
- 1 Knijpen zout
Voor de vulling:
- 200 g Nougat
Voor de decoratie:
- 100 g bloemsuiker
- 2 Pakket vanillesuiker
Laatste folders
Procedure
Om nougat croissants te bakken, meng je eerst de bloem met de poedersuiker en het zout in een kom. Zorg ervoor dat je de bloem en poedersuiker eerst door een zeef haalt om klontjes te voorkomen.
Voeg de koude boter in kleine stukjes en de eidooiers toe. Kneed alles snel met je handen tot een glad deeg. Het deeg mag niet te lang worden bewerkt om te voorkomen dat de boter smelt.
Zet het deeg vervolgens ongeveer een uur in de koelkast zodat het makkelijker te bewerken is. De koeltijd zorgt ervoor dat het deeg stevig blijft en niet plakkerig wordt.
Ondertussen kan de nougat in kleine blokjes gesneden worden.
Verdeel het deeg na het koelen in porties en rol de deegstukken tot balletjes om er croissants van te maken. Maak een kleine holte in het midden van elke croissant en leg er een stukje nougat in. Maak de holte weer dicht met deeg.
Bak de croissants ongeveer 12 minuten op 160 graden (heteluchtoven) tot ze een licht goudbruine kleur hebben. Tip: Houd je precies aan de baktijd om te voorkomen dat de croissants te hard worden.
Laat de nougat croissants na het bakken iets afkoelen en draai het mengsel van poedersuiker en vanillesuiker erdoor. Omdat de poedersuiker snel smelt, moeten de croissants nog warm zijn, maar niet meer heet.