Bron :: manyakotic via iStockPhotos
Nutella kerstboom
De naderende geneugten van Kerstmis zetten ons aan tot creativiteit in de keuken! Ik experimenteerde in mijn keuken en toverde een heerlijke \Nutella kerstboom tevoorschijn. Deze zoete traktatie valt niet alleen in de smaak bij de kleintjes, maar ook bij de volwassenen. Het is makkelijk te maken, ziet er fantastisch uit en smaakt hemels!
Ingrediënten
- 2 Pakje Kant-en-klaar bladerdeeg
- 1 Kop Nutella
- 1 geslagen Ei (om te bestrijken)
- Poedersuiker voor het decoreren
Laatste folders
Procedure
Om de Nutella kerstboom te bakken, verwarm je eerst de oven voor op 180 graden Celsius.
Voordat je begint, laat je de Nutella op kamertemperatuur komen - dan is hij makkelijker te smeren. Leg vervolgens een vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel nu de Nutella gelijkmatig over het bladerdeeg. Laat wel een klein randje vrij. Tip: Een siliconen spatel werkt hier heel goed voor.
Leg vervolgens het tweede vel bladerdeeg erop en druk de randen lichtjes op elkaar.
Snijd nu het deeg in de vorm van een kerstboom en gebruik de twee onderste hoeken van het bladerdeeg als de basis van de boom. Snijd vervolgens stroken parallel aan de 'boomlijn' om de 'takken' van de boom voor te stellen.
Draai nu voorzichtig de takken om een spiraal te maken die de boom diepte en een driedimensionale vorm geeft.
Bestrijk het deeg nu voorzichtig met het losgeklopte ei - dit zal de boom later een mooie kleur geven.
Bak de boom vervolgens ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven of tot hij goudbruin is. Houd de boom goed in de gaten, elke oven is anders!
Laat de Nutella kerstboom iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.