ADVERTENTIE
Omgekeerde appel-peer taart
Appels in taart zijn gewoon klassiek. En je kunt weer een miljoen recepten met hen bedenken. Dit keer heb ik de omgekeerde geprobeerd en de appels aangevuld met peren.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
8
Ingrediënten
- kokosoliespray
- kokossuiker
- 3 stukjes Kleine peren
- 1 stukjes Grote appel
Vaak
- 100 g Havermout
- 100 g Gladde speltmeel
- 30 g Vanille-eiwit of meel
- 1 stuk bakpoeder
- 40 g xylitol
- 1⁄2 Artikel Kardemom
- 2 theelepel Kaneel
- 3 ei
- 100 ml melk
- 50 ml olie
- 1 stukjes Peer
- 1 stukjes Appel
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
35 min.
1. Stap
Bekleed de buitenkant van een vorm met een diameter van 22cm met aluminiumfolie, voor de zekerheid, zodat niets eruit lekt. Spuit (of smeer) de binnenkant in met kokosolie en bestrooi met kokossuiker. Snijd de appel en peren in plakjes en leg ze op de bodem van de vorm.
2. Stap
Voorbereiding van de reis:
3. Stap
Klop de eiwitten tot stijve pieken. Meng in een kom de droge ingrediënten, voeg de dooiers, olie, melk en de gepureerde peer en appel toe. Meng ten slotte de eiwitten erdoor.
4. Stap
Giet het deeg vaak over de peren en appels en bak op een temperatuur van 170 graden ongeveer 35 minuten.