Ongebakken kokosrepen met bosbessenlaag
Dit was een knaller. Ongebakken, met een flinke dosis kokos, aangevuld met een verse fruitlaag en chocoladeglazuur.
Ingrediënten
1e laag
- 80 havervlokken
- 10 g cacao
- 10 g Chocolade-eiwit is niet nodig
- 20 g Kokosmeel
- 10 g Honing
- 10 g Gesmolten kokosolie
- 60 g banaan
- 20 g Vloeibaar deel van kokosmelk uit een blikje
2.laag
- 100 g geraspte kokos
- 130 Vaste deel van kokosmelk
- 20 g Vloeibaar deel van kokosmelk
- 10 g kokosolie
- 30 g Honing
- 30 g Je hebt geen eiwit nodig
3.laag
- 150 g Bijvoorbeeld frambozen
- 15 g Gouden kolf (poeder)
- Honing
- Bosbessen flavdrops of zoetstof naar smaak
4e laag
- 100 g Hete chocolade
- 30 ml melk
Laatste folders
Procedure
Voor dit recept hebben we kokosmelk uit blik nodig. Zet het de nacht voor je de cake gaat maken in de koelkast. Wanneer je het blik opent, verwijder je het vaste gedeelte. Ik had 130g 😊
1e laag: Vlokken, cacao, bloem, eiwit mixen we in de mixer. We voegen de rest van de ingrediënten toe en mixen tot de ingrediënten samenkomen. We kunnen ze ook handmatig roeren en vervolgens op de bodem van de met bakpapier beklede vorm drukken.
2e laag: Kokos, kokosolie, honing en proteïne mengen we. Ik heb een hakker gebruikt. Ik bleef mengen totdat er een compacte massa begon te ontstaan. Ik deed het mengsel in een schaal met kokosmelk en roerde tot ik een uniforme kokosmassa had. Ik voegde dit toe aan het eerste deel en zette het in de koelkast.
3e laag: Kook de bosbessen met water en zoetstof. Vervolgens pureren we ze met een staafmixer. We zetten het opnieuw op het vuur, voegen de gouden graan gemengd met water toe en koken het mengsel onder constant roeren tot het indikt. Dan laten we het gedeeltelijk afkoelen. We smeren het afgekoelde mengsel uit over de kokoslaag en zetten het 2 uur in de vriezer.
4e laag: Smelt de melkchocolade in de magnetron en verdeel deze over de taart. Zet het in de koelkast om op te stijven.