Bron :: min che from Pexels
Ongebakken tiramisu
Dit is een recept voor een makkelijke no-bake tiramisu zonder mascarpone die ik al verschillende keren heb gemaakt voor vrienden en familie. In plaats van mascarpone heb ik de al algemeen verkrijgbare ricotta en zoete room gebruikt. Het is een geweldig alternatief voor degenen die niet van mascarpone houden of het niet kunnen eten. Tiramisu is romig, heerlijk en snel klaar.
Ingrediënten
- 250 gram Ricotta
- 200 ml Zoete room
- 100 gram bloemsuiker
- 1 verpakking E-mail
- 200 ml Sterke espresso of zwarte koffie
- 2 lepels Rum (optioneel)
- 3 lepels Cacaopoeder
Laatste folders
Procedure
Klop in een kom de ricotta met de zoete room en poedersuiker met de hand of met een elektrische mixer. Mix tot je een glad en romig mengsel krijgt.
Meng in een kommetje de espresso met de rum. Doop de koekjes kort in dit mengsel en leg ze op de bodem van een langwerpige ovenschaal.
Verdeel een laag ricottamengsel over de koekjeslaag. Herhaal het proces (koekjes - room) tot alle ingrediënten op zijn. De bovenste laag moet room zijn.
Bestrooi de afgewerkte tiramisu met cacaopoeder. Zet het dessert minstens 4 uur in de koelkast, maar bij voorkeur een nacht.