Bron :: Freepik
Oven-geroosterde Kalkoenborst
Dit recept voor oven-geroosterde kalkoenborst is een eenvoudig, klassiek hoofdgerecht voor de feestdagen, dat op smaak is gebracht met rozemarijn, salie en tijm voor het meest sappige en smaakvolle resultaat. Het is glutenvrij en dient 6 personen.
Ingrediënten
- 3 Ponden Kalkoenborst met bot
- 2 tbls olijfolie
- 1 theelepel Gedroogde rozemarijn
- 1 theelepel Gedroogde salie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel zout
- 1⁄2 theelepel Zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Verwarm uw oven voor op 325°F (165°C) en plaats een rooster in het onderste derde deel van de oven.
Spoel de kalkoenborst af onder koud water en dep deze droog met keukenpapier.
Meng in een kleine kom de olijfolie, rozemarijn, salie, tijm, zout en peper.
Wrijf het kruidenmengsel over de hele kalkoenborst, zorg ervoor dat het ook onder de huid komt.
Leg de kalkoenborst met de huid naar boven op een rooster in een braadpan.
Rooster in de voorverwarmde oven gedurende 1,5 tot 2 uur, of totdat de interne temperatuur van het dikste deel van de borst 165°F (74°C) aangeeft.
Haal de kalkoen uit de oven en laat deze 15 minuten rusten voordat je hem snijdt en serveert.