Bron :: jstankiewiczwitek from Getty Images
Paardebloemensiroop
Paardebloemensiroop is een smakelijke en gezonde drank die we thuis kunnen bereiden met paardebloemen. Paardebloemensiroop is rijk aan vitaminen en mineralen, vooral vitamine C en kalium.
Ingrediënten
- 400 stukjes Van paardenbloemenbloemen
- 1 l water
- 1 stukjes Citroen
- 1 stukjes Sinaasappel
- 1 kg Suiker
Laatste folders
Procedure
Eerst bereiden we alle ingrediënten voor. We reinigen de paardenbloembloemen van de groene delen, zodat de siroop niet bitter is.
We doen de paardenbloembloemen in een grote pan en overgieten ze met een liter water. Voeg de citroen en sinaasappel toe, in plakjes gesneden. Laat alles samen 24 uur trekken.
Na 24 uur weken, zeef de bloemeninfusie. Giet het terug in de pan en voeg er een kilogram suiker aan toe. Breng de infusie al roerend langzaam aan de kook.
Laat het mengsel dan ongeveer 60 minuten zachtjes koken tot er een siroopachtige consistentie ontstaat. Vergeet niet af en toe te roeren om te voorkomen dat de siroop aanbrandt.
Giet de nog hete siroop in gesteriliseerde flessen en sluit deze. Laat het afkoelen. Bewaar in de koelkast en consumeer binnen 6 maanden.