ADVERTENTIE
Bron :: gkrphoto from Getty Images
Paddenstoelen in azijn
Recept voor uitstekende paddenstoelen in azijn, die kunnen worden geserveerd als bijgerecht bij het hoofdgerecht.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Paddenstoelen
- 1 kg Kleine paddenstoelen (bijv. champignons)
Azijn marinade
- 1⁄2 l Azijn
- 11⁄2 l water
- 2 pcs Laurierbladeren
- 5 pcs Engelse munt
- 1 glas Suiker
- 1 glas zout
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
150 min.
1. Stap
Bereid de paddenstoelen voor door ze te wassen en de stelen te schillen. Kook ze vervolgens in licht gezouten water gedurende ongeveer 20 minuten.
2. Stap
Tijdens het koken van de paddenstoelen, bereid de marinade. Breng in een pan water met azijn aan de kook, voeg suiker, zout, laurierbladeren en piment toe. Kook op middelhoog vuur gedurende ongeveer 15 minuten.
3. Stap
Als de paddenstoelen klaar zijn, giet ze af en doe ze in potten.
4. Stap
Giet de paddestoelen met hete marinade, sluit de potten goed af en zet ze minstens een week op een koele, donkere plek.