Bron :: A_Lein from Getty Images
Pasta met broccoli en ham
Een snelle en lekkere pasta met broccoli en ham die perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd.
Ingrediënten
- 350 gram pasta
- 1 stuk broccoli
- 200 gram Hammen
- olijfolie
- 2 kruidnagel Knoflook
- Zout en zwarte peper
- Parmezaanse kaas om te bestrooien (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het is altijd goed om ze gaar te koken, zodat ze nog een beetje hard zijn. Het water waarin de pasta gekookt is hoeft niet helemaal afgegoten te worden, het kan gebruikt worden om de saus hard te maken.
Verdeel de broccoli in roosjes en doe ze in een kom met een beetje water. Magnetron het op maximaal vermogen gedurende twee minuten - deze methode zorgt ervoor dat de broccoli mooi groen en knapperig blijft.
Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de fijngehakte knoflook toe en fruit kort.
Voeg de gesneden ham toe en laat een paar minuten roosteren zodat de ham mooi bruin en smaakvol wordt.
Voeg de al gekookte pasta en broccoli toe aan de ham en meng alles door elkaar. Als de pasta te droog lijkt, kunnen we een beetje pastawater toevoegen.
Breng de pasta op smaak met zout en peper en laat ongeveer 2 minuten sudderen.