Bron :: FB: RECEPTY zdravé FIT
Pasta met wortel-pompoensaus
Perfecte en gezonde pasta met wortel-pompoensaus die je opwarmt en vult.
Ingrediënten
- 400 g pasta
- 2 stuk Wortelen
- 1 stuk Hokkaido pompoen
- 2 kruidnagel Knoflook
- 1 stuk De Ui
- 2 el Olijfolie
- 150 ml Kookroom
- Zout en zwarte peper om op smaak te brengen
- Peterselie
- harde kaas
Laatste folders
Procedure
Rasp de pompoen en wortels grof op een rasp. Ik denk dat het dit gerecht een specifieke textuur en knapperigheid geeft die je niet zou krijgen als je de groenten gewoon fijnhakt.
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit ze in een pan met olijfolie tot ze glazig zijn.
Voeg de geraspte pompoen en wortels toe, breng op smaak met zout en peper en laat afgedekt op middelhoog vuur ongeveer 20 minuten sudderen, tot de groenten zacht zijn.
Terwijl de groenten sudderen, kook je de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg tot slot de room toe aan de pan en laat even pruttelen.
Bestrooi de pasta met kaas en garneer met peterselie.