ADVERTENTIE
Bron :: FB: Skupinka pre domáce kuchárky, kuchárov a kuchtíkov
Perkelt van kip dijen
Klassieke perkelt van kip dijen met zelfgemaakte halušky.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 4 Stukken Kippenpoten
- 2 Stukken De Ui
- 4 kruidnagel Knoflook
- 2 lepels Zoete paprika
- 250 ml water
- 2 lepels olie
- 2 lepels Zout
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
90 min.
1. Stap
Maak de kippen dijen schoon, snijd ze in kleinere stukken en zout ze.
2. Stap
Verhit olie in een pan en fruit er fijngehakte ui in.
3. Stap
Voeg de geperste knoflook toe en bak nog een minuut.
4. Stap
Voeg de kip toe en bak ze aan alle kanten.
5. Stap
Voeg dan de paprika toe, roer en laat kort sudderen.
6. Stap
Giet het vlees met water.
7. Stap
We stoven het afgedekt op een laag vuur voor ongeveer een uur, totdat het vlees zacht is.
8. Stap
Voeg ten slotte de gesneden paprika toe en kook nog ongeveer 10 minuten.