ADVERTENTIE

Bron :: FB: Skupinka pre domáce kuchárky, kuchárov a kuchtíkov

Perkelt van kip dijen

Klassieke perkelt van kip dijen met zelfgemaakte halušky.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Stukken Kippenpoten Toegevoegd aan
  • 2 Stukken De Ui Toegevoegd aan
  • 4 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 lepels Zoete paprika Toegevoegd aan
  • 250 ml water Toegevoegd aan
  • 2 lepels olie Toegevoegd aan
  • 2 lepels Zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Maak de kippen dijen schoon, snijd ze in kleinere stukken en zout ze.

2. Stap

Verhit olie in een pan en fruit er fijngehakte ui in.

3. Stap

Voeg de geperste knoflook toe en bak nog een minuut.

4. Stap

Voeg de kip toe en bak ze aan alle kanten.

5. Stap

Voeg dan de paprika toe, roer en laat kort sudderen.

6. Stap

Giet het vlees met water.

7. Stap

We stoven het afgedekt op een laag vuur voor ongeveer een uur, totdat het vlees zacht is.

8. Stap

Voeg ten slotte de gesneden paprika toe en kook nog ongeveer 10 minuten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

858 recepten

Havervlokken

29 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Middagmaal

922 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten