ADVERTENTIE
Bron :: Svetlana_nsk from Getty Images
Pizza deeg uit de koelkast
Een eenvoudig pizzarecept dat je toelaat om het deeg een dag op voorhand te bereiden en het in de koelkast te laten rijzen tot de volgende dag. Dit geeft het een unieke smaak en consistentie.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
2
- 300 g gewoon meel
- 200 ml water
- 1 g Droge gist
- 2 g suiker
- 5 g zout
- 15 ml olijfolie
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Meng in een grote kom water, gist en suiker en laat 15 minuten staan.
2. Stap
Voeg meel, zout en olijfolie toe aan het mengsel.
3. Stap
Meng het mengsel en kneed het deeg. Als het te plakkerig is, voeg dan wat meel toe. Als het te droog is, voeg dan wat water toe.
4. Stap
Doe het afgewerkte deeg in een kom, bedek het en plaats het in de koelkast. Laat het 24 uur rijzen.
5. Stap
Haal het deeg de volgende dag uit de koelkast en laat het 2 uur rusten voordat je de pizza gaat bereiden.