Bron :: philly from Getty Images
Pizzasticks van bladerdeeg
Gevulde pizzasticks van bladerdeeg die perfect zijn voor een feestje of een bijeenkomst met vrienden.
Ingrediënten
- 2 pakketten Bladerdeeg
- 150 g Tomatenpuree
- 150 g Geraspte mozzarella kaas
- 100 g Hammen
- 100 g Worsten
- olijfolie
- basilicum
- oregano
- Zout en zwarte peper om op smaak te brengen
Laatste folders
Procedure
Verwarm om te beginnen de oven voor op 200°C. Pak ondertussen het bladerdeeg uit en rol het uit op een met bloem bestoven plank.
Bestrijk het uitgerolde deeg met tomatenpuree en bestrooi met geraspte kaas.
Voeg gesneden ham en worst toe. Als je van pittig houdt, voeg dan ook wat pittige salami toe, dat smaakt heerlijk.
Bestrooi het deeg vervolgens met basilicum en oregano.
Snijd het deeg vervolgens in repen van ongeveer 2 cm breed.
Snijd het tweede pakje deeg in repen, bestrijk ze met olijfolie en plak ze aan elkaar met de gevoerde reep.
Als de stroken aan elkaar gelijmd zijn, draai ze dan en bestrijk ze met ei.
Als je wilt kun je ze ook bestrooien met sesamzaadjes.
Bak de pizzastroken 15 minuten op 180°C.