Bron :: kabVisio for Getty Images
Preisoep met gehakt - Comfort Food
Ik heb deze preisoep met gehakt al ontelbare keren gemaakt, omdat het een favoriet is bij mijn familie. Hij is heerlijk smaakvol, hartig en verwarmend - precies iets voor koude dagen. Maar hij smaakt ook heerlijk in de overgangsperiode of op iets koelere lentedagen.
Ingrediënten
- 500 g prei
- 500 g Gemengd gehakt
- 1 gemiddelde grootte Ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 l runderbouillon
- 200 ml Crème
- 1 Tablespoon olie
- zout
- Peper
- Paprika
- Nootmuskaat
Laatste folders
Procedure
Om het preisoep met gehakt recept te koken, begin je met het gehakt. Verhit de olie in een grote pan en voeg het gehakt toe. Ik hou ervan dat het vlees mooi kruimelig en bruin is, dus ik bak het altijd vrij lang. Vergeet niet om het op smaak te brengen met zout, peper en paprikapoeder.
Terwijl het vlees bruin wordt, snipper je de ui en knoflook en voeg je deze toe aan het vlees. Ook hier geldt: neem de tijd. De uien en knoflook moeten mooi goudbruin zijn, wat de soep nog meer smaak geeft.
Nu komen we bij de prei. Snijd ze in dunne ringen en was ze grondig. Ik leg de preiringen altijd in een kom met koud water en draai ze dan een beetje rond. Zo spoel je het zand eruit dat vaak nog verstopt zit in de laagjes prei.
Voeg de prei toe aan het vlees en de uien in de pan en fruit alles samen tot de prei zacht is geworden. Hier is geduld voor nodig: laat de prei heel lang stoven, hij moet bijna uit elkaar vallen. Dit zal de soep later bijzonder romig maken.
Nu is het tijd voor de bouillon. Giet deze in de pan en laat de soep minstens 20 minuten zachtjes koken. Proef de soep af en toe en breng op smaak als dat nodig is. Vergeet niet dat de bouillon ook zout bevat, dus wees voorzichtig met het toevoegen van extra zout.
Voeg als laatste de room toe aan de preisoep met gehakt. Ik gebruik altijd de volvette versie omdat die de soep een geweldige romigheid geeft. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een versie met minder vet. Breng de soep weer kort aan de kook en breng hem dan nog een laatste keer op smaak.